Animal Rights toont beelden

Opnieuw dierenleed in Belgisch slachthuis

12 September 2017 - Kimberly Bakker - 1 reactie

Er zijn opnieuw schokkende beelden van dierenleed naar buiten gebracht door dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights. Het gaat dit keer om een slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem. 

Op de beelden, die Animal Rights verspreid heeft, is onder meer te zien dat de medewerkers van het slachthuis de dieren hardhandig bewerken met een stok om ze in de schietbox te krijgen. Volgens Animal Rights is het vlees verkrijgbaar bij de Makro en in verschillende Nederlandse restaurants.

Elektrische schokken zijn niet toegestaan

Niet verdoofd
"Een van de werknemers dient elektrische schokken toe op de runderen, wat wettelijk niet toegestaan is. En ondanks de wettelijke verplichting dat de dieren verdoofd moeten worden bij het slachtproces, zijn op de beelden meerdere runderen te zien die bij volle bewustzijn gekeeld en verbloed worden", zegt Robert Molenaar, directeur van Animal Rights tegen NU.nl.

Volgens de directeur gaat het om het slachthuis Verbist, onderdeel van de VEVIBA-groep. De voornaamste klanten van dat slachthuis zijn Delhaize, Colruyt en Carrefour. Ongeveer 5% van het rundvlees wordt geëxporteerd naar Nederland en Frankrijk. 

Niet de eerste keer
Eerder dit jaar kwam een slachthuis in het Belgische Tielt al in opspraak. Animal Rights bracht bracht toen aan het licht dat er in het slachthuis varkens werden geschopt, geslagen en bij volle bewustzijn werden verdronken in een heetwaterbad.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 12 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10875853/opnieuw-dierenleed-in-belgisch-slachthuis][/url]
gewoon sluiten,verder geen gezeur
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden