Inside: Zuivelmarkt

Milcobel houdt melkprijs praktisch gelijk

13 September 2017 - Esther de Snoo

Milcobel houdt de melkprijs in de maand augustus nagenoeg gelijk aan de maand juli. De Belgische zuivelaar zegt zich zorgen te maken over de eiwitprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook Milcobel heeft de uitbetaalprijzen voor de maand augustus bekendgemaakt. De vetprijs komt op afgerond op €3,33 per kilo. Dat is €0,10 meer dan in juli. De prijs van eiwit stijgt van €6 naar €6,18 per kilo. Het resulteert in België in een melkprijs van €38,13 per 100 kilo. Dat is €1 meer dan de maand ervoor. 

38,58

euro

per 100 kilo is de omgerekende melkprijs 

Voorhoede
Omgerekend naar de Nederlandse waardes komt de melkprijs, bij een jaarleverantie van 600.000 kilo en met 4,41% vet en 3,47% eiwit, uit op €38,58 per 100 kilo. Dit is nagenoeg gelijk aan vorige maand. In de Melkprijsvergelijker blijft Milcobel in de voorhoede van de uitbetaalprijzen. Alleen DOC Kaas betaalde over augustus meer uit. 

Zorgen over eiwitprijs
De prijs van augustus is volgens Milcobel gebaseerd op een zeer goede 'valorisatie' van kaas en room. De zuivelmarkt wordt nog steeds sterk gedomineerd door hoge vetprijzen. Milcobel maakt zich zorgen over de marktwaarde van eiwit: de prijzen voor mager melkpoeder zakken inmiddels weg onder het niveau van de interventieprijs.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden