Inside: Zuivelmarkt

Cono gebruikt herfsttoeslag om te plussen

5 Oktober 2017 - Wouter Baan

De prijzen van vet en eiwit gaan bij Cono Kaasmakers over september omlaag. Dankzij de herfst- en wintertoeslag breekt de melkprijs toch door een 'psychologische grens' heen. Meer lezen? Neem een abonnement op 'Melk & Voer Pro'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij Cono komt de vetprijs over september uit op €3,50 per kilo, eiwit noteert €7,45 per kilo. Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo komt de melkprijs uit op €37,41 per 100 kilo. Voor het eerst sinds april kijkt de kale melkprijs weer omlaag. Dankzij een herfst- en wintertoeslag krijgen melkveehouders toch meer dan €40 per 100 kilo uitbetaald.

40,66

euro

inclusief de herfstpremie

Verkorte herfst- en wintertoeslag
Voor de maanden september tot en met november hanteert de kaasmaker een toeslag van €3,25 per 100 kilo. Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo komt de uitbetalingsprijs zodoende uit €40,66 per 100 kilo. Overigens is de periode, waarin de herfst- en wintertoeslag wordt uitbetaald, verkort tot eind november.

Aangezien de herfst pas 21 december stopt, is van een wintertoeslag geen sprake meer. Andere jaren liep dit door tot en met eind januari. In een reactie laat Cono weten dat de beslissing voortvloeit uit het gegeven dat de melkaanvoer in december snel te veel wordt. Door Kerst en Oud en Nieuw vallen veel verwerkingsdagen uit.

Andere premies
Bij Cono Kaasmakers kunnen de melkveehouders een premie van €2 verdienen voor weidegang. Ook kan er, door mee te doen aan Caring Dairy, een bonus van €0,75 behaald worden. De financiering aan ZuivelNL bedraagt €0,23 per 100 kilo. Daarnaast kan er worden meegedaan aan een pilot GMO-vrije melk. Dit levert een bonus op van €1 per 100 kilo melk.

Klik hier voor de melkprijsvergelijking.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden