Inside: Zuivelmarkt

Melkprijs Cono pakt door naar boven

3 November 2017 - Herma van den Pol

Cono slaagt er over de maand oktober in om de melkprijs nog iets verder te verhogen. Goed nieuws voor de veehouders. Waar komt de prijs op uit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over oktober zet Cono de waarderingen voor vet en eiwit nog iets omhoog. Zo neemt de prijs per kilo vet toe tot €3,55 en stijgt eiwit naar €7,54 per kilo. Het zijn nog niet de hoge prijzen van 2007 en 2014, maar nog steeds waarderingen die de melkprijs in staat stellen om boven de €40 uit te komen. 

41,14

euro

is de melkprijs per 100 kilo

Bij een jaarleverantie van 600.000 kilo, 4,41% vet en 3,47% eiwit vertaalt het zich in een melkprijs van €41,14. Dat is een plus van €0,53. Doordat Cono geen kwantumtoeslag kent, neemt de melkprijs bij een hogere jaarleverantie alleen maar toe. Dit omdat de vaste kosten over meer liters verdeeld worden.

Daarmee begint het laatste kwartaal met de hoogste melkprijs van het jaar. Ondertussen is de markt is onrustiger vaarwater terecht gekomen. De laatste geluiden geven echter weer aan dat vet de weg naar boven begint te vinden. Wat inhoudt dat de melkprijs nog alle kanten op kan gaan.

Andere premies
Bij Cono Kaasmakers kunnen de melkveehouders een premie van €2 verdienen voor weidegang. Ook kan er, door mee te doen aan Caring Dairy, een bonus van €0,75 behaald worden. De financiering aan ZuivelNL bedraagt €0,23 per 100 kilo. Daarnaast kan er worden meegedaan aan een pilot GMO-vrije melk. Dit levert een bonus op van €1 per 100 kilo melk.

Bekijk de melkprijsvergelijkingEr is een lichte stijging zichtbaar in oktober. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden