Inside: Voermarkt

Prijsdaling rundveebrok nadert zijn einde

7 November 2017 - Herma van den Pol

Opnieuw schrijven de prijzen voor rundveebrok lagere prijzen, zo blijkt uit cijfers Wageningen Economic Research (WUR). Ondertussen tekent de mengvoerprijsindicator voor november weer een hogere prijs. Wat is de verwachting voor de langere termijn?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Mede-auteur is Wouter Baan 

Sinds april nemen de prijzen van rundveebrok gestaag af en ook over de maand oktober zet deze dalende trend door. Het levert voor standaardbrok A een prijs op van €20,80 per 100 kilo. Het zet de correctie sinds april op 1,9%. Dit is een illustratie van de vlakke tarwenotering in Rotterdam. Stond deze in april op €174 per ton, in week 44 staat de prijs op €173 per ton.  

Prijs kan nog alle kanten op

Mengvoerprijsindicator in de plus 
Na maanden van daling begint de bodem in zicht te komen voor A-brok. De mengvoerprijsindicator schetst voor november een lichte stijging. Het gaat niet om een indrukwekkende stijging. Nog een kanttekening is dat november pas net van start gegaan is, waardoor de prijs nog alle kanten op kan.

Niet alleen A brok werd goedkoper, maar ook eiwitrijke brok en snijmaïskernbrok schrijven dalingen. Zo komt de prijs voor eiwitrijke brok uit op €23,80 per 100 kilo en doet snijmaïskernbrok €30,35 per 100 kilo.   

Gerst en tarwe vrij stabiel
Dominant in rundveebrok zijn de palmpitschilfers. Daarna komen tarwe en gerst. Die laatste blijven onder het 5-jarig gemiddelde noteren. Gerst kreeg in de eerste week van november de kans om een prijs van €166 per ton neer te zetten. De hoogste notering van dit jaar, maar nog ruim onder het langjarig gemiddelde.

De trend richting het einde van het jaar is doorgaans licht stijgend. Ook tarwe noteert vlak en blijft onder het 5-jarig gemiddelde. Ruime voorraden maken dat er maar een klein risico bestaat op hogere prijzen. November begint met hogere prijs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden