Inside: Zuivelmarkt

Koeien alleen naar de slacht als het moet

17 November 2017 - Herma van den Pol

De prijzen voor slachtkoeien houden stand op een hoger niveau en onderstrepen daarmee het kleinere aanbod. Als er al aanbod komt, is dat omdat het moet vanwege de regelgeving. Een korte blik op de slachtkoeien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 45 vonden 13.426 koeien hun weg richting de slachterij. Net iets minder dan vorig jaar. Daarmee houdt de stijgende trend wel aan. Een jaar eerder had de regeling voor minder melk zijn weerslag op het aantal slachtkoeien. Dit jaar hebben melkveehouders te maken met fosfaatreductie. Het is nog niet duidelijk of er al een effect te zien is van de rechtszaak rondom de regeling fosfaatreductie.

Goede kwaliteit
Doordat de koeien, die melkveehouders afzetten als slachtkoeien, voornamelijk weggaan vanwege de fosfaatreductieregeling zijn ze van een goede kwaliteit. Door het mindere aanbod is de concurrentie tussen slachthuizen groot. Het legt een stevige bodem onder de prijzen.

Nu is afwachten of er meer koeien onder invloed van de verloren rechtszaak op de markt komen. Over januari durft nog niemand een uitspraak te doen. Voorlopig houden de goede prijzen aan.Laag slachtcijfer stut de prijs. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden