Inside: Voermarkt

Brokprijzen rundvee breken met dalende trend

5 December 2017 - Wouter Baan

Sinds juni waren de rundveebrokprijzen dalende, maar daar is in de maand november een einde aan gekomen, zo blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). Welke invloed gaan de grondstofkoersen de komende tijd hebben op de voermarkt?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van Standaardbrok A is afgelopen maand met €0,10 gestegen tot €20,90 per 100 kilo. In juni, voordat de dalende trend werd ingezet, noteerde Standaardbrok A nog €21,15 per 100 kilo. De mengvoerprijsindicator voorziet de komende maanden een prijshoudende trend. Ook eiwitrijke brok (B) is gestegen, met €0,05 tot €23,85 per 100 kilo. De prijsverhoging in november is een gevolg van aantrekkende grondstofprijzen.

Grondstofkoersen richtingloos
De prijzen van verschillende voergrondstoffen, die in Rotterdam staan genoteerd, zijn in de afgelopen weken ietwat naar boven geklommen. Sinds half september is de prijs van EU-voergerst met zo’n €10 gestegen tot €165,50 per ton.

Ook EU-voertarwe steeg de afgelopen maanden, maar is begin december weer dalende tot €170 per ton. De prijs van maïs is sinds eind oktober met €10 gestegen tot €169 per ton. Deze grondstoffen zijn aanwezig in de verschillende rundveevoeders.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)Zowel de prijs van tarwe, maïs als soja waren in de afgelopen weken stijgende. 

Of de grondstofprijzen op de termijnmarkten verder aantrekken, is niet zozeer de verwachting. Analisten omschrijven de grondstoffenmarkt als richtingloos. Grote voorraden blokkeren een opwaartse trend in tarwemaïs en soja, maar tegelijkertijd zijn er onzekerheden over het weer.

Snijmaïskernbrok wel lager
De prijs van vleesstierenbrok is met €0,10 gestegen tot €23,35 per 100 kilo. Dit geldt niet voor snijmaïskernbrok, die met €0,35 is gedaald tot €30 per 100 kilo. De prijs van Rose kalverbrok bleef gelijk op €25,40 per 100 kilo. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden