Inside: Zuivelmarkt

Prijsdaling fosfaatrechten ijlt nog wat na

10 Januari 2018 - Wouter Baan

De prijs van de fosfaatrechten zakte vorige week door de grens van €200. Deze week kleurt de DCA-notering fosfaatrechten opnieuw in het rood.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het gat tussen wat kopers voor fosfaatrechten bieden en wat verkopers willen ontvangen, wordt steeds groter. Het gros van de stoppende melkveehouders heeft nog steeds de €200 per recht in het hoofd. Kopers weten dat de prijs dalende is en kijken de markt daarom even aan. Het resulteert in een flauwe, afwachtende markt.

192,5

euro

per recht

De bandbreedte van de handel ligt deze week tussen de €190 en €196 per recht. Transacties onder de €190 per recht zijn vrij spaarzaam. Het prijsniveau waar vandaag (woensdag 10 januari), op een online veiling, fosfaatrechten voor werden verhandeld, kwam overigens wel onder dit niveau uit.

Notering omlaag
Het zwaartepunt van de handel wordt gedaan nabij de €192,50 per recht, tevens het niveau waar de DCA-notering voor fosfaatrechten deze week op uitkomt. Ten opzichte van vorige week is dat een daling €3,10 per recht. Ondanks de dalende trend is het niet de verwachting dat de prijs in de komende weken door de €190 per recht zakt.

Het ontbreken van financiering is soms een struikelblok om handel gedaan te krijgen. Ook duurt het nog enkele dagen voordat alle melkveehouders daadwerkelijk een beschikking hebben gekregen over de toegekende fosfaatrechten. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden