Inside: Zuivelmarkt

A-ware houdt daling melkprijs beperkt

5 Februari 2018 - Esther de Snoo

Kaasmaker Royal A-ware laat de melkprijs over februari zakken, maar houdt de daling (naar eigen zeggen) beperkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

A-ware laat de melkprijs over februari met €2 per 100 kilo dalen, ten opzichte van januari. De melkprijs van februari is vastgesteld op €37,50 per 100 kilo (bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk). Melkveehouders die jaarlijks 800.000 kilo melk leveren, krijgen €0,50 minder uitbetaald. Deze bedragen zijn op basis van standaardgehaltes en inclusief alle premies. A-ware rekent een weidepremie van €1,25. 

37,50

euro

per 100 kilo is melkprijs bij 1,1 miljoen kilo melk

Melkveehouders die leveren aan de aparte melkstroom (kaas en andere zuivelproducten) van Albert Heijn krijgen €2 per 100 kilo extra en in 2019 wordt dat €3 per 100 kilo. 

Verlaging
A-ware blijft hiermee (naar eigen zeggen) meedraaien in de top van de melkprijsuitbetaling, ondanks deze verlaging. Ook blijven zij in het spoor van FrieslandCampina (RFC). De afstand tot andere verwerkers neemt volgens A-ware toe.

A-ware zegt niet uit te sluiten dat RFC nog een prijscorrectie over februari zal doorvoeren. Dat schat de kaasmaker in op basis van eigen berekeningen.

Vraag naar biologische melk
De prijs voor biologische melk houdt A-ware in februari ongewijzigd op €53 per 100 kilo. De kaasmaker laat weten dat de vraag naar biologische melk stevig is en tevens stijgende is. Ook benadrukt het zuivelbedrijf dat de premies boven op de melkprijs een steeds grotere rol spelen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden