Inside: Zuivelmarkt

Cono beperkt daling van de melkprijs

6 Februari 2018 - Herma van den Pol

De melkprijs van Cono Kaasmakers gaat over januari omlaag. Geen verrassende ontwikkeling, want tot nog toe is er nog geen enkele verwerker geweest die de melkprijs over januari stabiel hield. Wat wel opvalt, is de omvang van de verlaging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste maand van het nieuwe jaar levert zowel een verlaging van de vet- als de eiwitprijs op. Zo gaat de waardering voor vet terug van €3,55 per kilo naar €3,35 per kilo. De eiwitprijs daalt met €0,34 tot €7,20 per kilo. 

35,99

euro

per 100 kilo melk 

Als gevolg van de verlagingen voor de vet- en eiwitprijs komt de melkprijs (bij een jaarleverantie van 600.000 kilo melk) uit op €35,99 per 100 kilo. Het is een daling van €1,90 per 100 kilo. Daarmee is de daling minder ingrijpend dan bij andere zuivelverwerkers. Alleen de melkprijs van Vreugdenhil ontbreekt nog voor deze maand. 

Andere premies
De melkprijs wordt berekend zonder de premies voor bijzondere melkstromen, maar inclusief de verplichte heffingen en toeslagen. Bij Cono Kaasmakers kunnen de melkveehouders een premie van €2 verdienen voor weidegang.

Ook kan er, door mee te doen aan Caring Dairy, een bonus van €0,75 behaald worden. De financiering aan ZuivelNL bedraagt €0,07 per 100 kilo. Daarnaast kan er worden meegedaan aan een pilot GMO-vrije melk. Dit levert een bonus op van €1 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden