Inside: Voermarkt

Zet stijgende prijs rundveevoeders door?

3 Maart 2018 - Wouter Baan

De prijs van Standaardbrok A zet over februari een onverwacht forse verhoging weg. Zet deze prijsstijging door, of is een afvlakking nu dichtbij?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de afgelopen maand is de prijs van Standaardbrok A met €0,25 gestegen tot €21,55 per 100 kilo, zo blijkt uit recente cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). Daarmee noteert A-brok op het hoogste niveau sinds augustus 2017. De mengvoerprijsindicator voorziet niet dat de stijgende trend, die in november is ingezet, een vervolg krijgt. Een prijshoudende notering is het meest waarschijnlijk in de komende maanden. 

Voertarwe fors duurder
De reden van de forse stijging vloeit voort uit de prijzen van de voergrondstoffen. Sinds de start van het jaar zijn de prijzen van EU-voertarwe, -gerst en -maïs (Rotterdam) gestegen. Nu het winterweer gaat liggen, is een neerwaartse correctie niet onwaarschijnlijk; al moet dit in praktijk nog blijken. De genoemde grondstoffen zijn in de meeste rundveevoerders vrij dominant aanwezig.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De prijs van gerst, maïs en tarwe zijn in 2018 behoorlijk opgeklommen. 

Ook palmpitschilfers zijn dominant aanwezig in de rundveerantsoenen. De prijzen van de palmpitschilfers bewegen zich actueel ruwweg binnen de range €135 en €140 per ton. Richting de zomermaanden is een lichte daling mogelijk, vanwege het extra aanbod in Europa.

Meer verhogingen 
Ook de prijs van eiwitrijke brok (B) schrijft over februari een verhoging van €0,25 tot €24,35 per 100 kilo. Eenzelfde prijsstijging geldt voor snijmaïskernbrok, die uitkomt op €30,90 per 100 kilo. Rose kalverbrok noteert een verhoging van €0,15 tot €25,65, terwijl vleesstierenbrok een plus kent van €0,10 tot €23,70.

Klik hier voor het prijsverloop van de voerprijzen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden