Inside: Zuivelmarkt

Melkprijs Arla staakt daling over april

28 Maart 2018 - Herma van den Pol

De Britse melkprijs van Arla laat over april een onverwachte beweging zien. De Nederlandse melkprijs blijft stabiel, wat ook geldt voor de Deense melkprijs. In een toelichting laat de verwerker weten dat de prijzen voor eiwit zich nog steeds op een historisch laag niveau bevinden.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na 3 maanden van prijsverlagingen pakt de melkprijs over de maand april voor de Britse tak van Arla beter uit; die gaat namelijk omhoog. Die stijging wordt echter alleen ingegeven door een gunstige wisselkoers. Het valutavoordeel levert ze een plus op van 0,32 pence per liter, wat bij 4,2% vet en 3,4% eiwit vertaald wordt in een melkprijs van 27,43 pence per liter.

29,02

euro

levert de melk in de maand april op 

Geen stijging in Nederland
De andere landen waarin Arla actief is, werken met de euro en missen daardoor het valutavoordeel. Het levert ze een stabiele prijs op. In Nederland komt de melkprijs (bij 4,41% vet en 3,4% eiwit) uit op €29,02 per 100 kilo. Dit bij een jaarleverantie van 600.000 kilo melk.

Arla laat weten dat de zuivelcommodities de laatste weken een stabilisering laten zien. "Echter, de prijzen van eiwit blijven hangen op een laag niveau. Ook de recente stijgingen in de kaas- en boterprijs zijn weer verdwenen. De prijzen bevinden zich op het niveau van eind februari." 

Druk op biologische melk
Hoewel de prijs voor gangbare melk zijwaarts beweegt, laat de biologische melkprijs in Denemarken en Zweden een daling zien. Dit als gevolg van meer aanbod, bij een stabiele vraag. In Nederland komt de prijs voor biologische melk (bij 4,41% vet en 3,47% eiwit) uit op €45,52 per 100 kilo. Dit bij een jaarleverantie van 600.000 kilo melk. Net iets hoger dan de biologische melkprijs van FrieslandCampina die terugging naar €45,15 per 100 kilo.De melkprijs van Arla, 2017 ten opzichte van 2018.

Foto: Arla

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden