Inside: Zuivelmarkt

Melkprijs Cono zakt onder de 35 euro

3 April 2018 - Wouter Baan

De melkprijs van Cono is over de maand maart verder gedaald. Dit nu de Noord-Hollandse kaasmaker de vet- en eiwitprijs voor de vierde maand op rij heeft verlaagd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Cono komt over maart uit op €34,74 per 100 kilo (bij 4,41% vet, 3,47% eiwit en een jaarleverantie van 800.000 kilo). De vetprijs daalt met €0,10 tot €3,20 per kilo en de prijs van eiwit noteert een correctie van €0,11 tot €7,01 per kilo (inclusief een heffing voor ZuivelNL en een kwaliteitstoeslag, maar exclusief btw). Bij een ruimere jaarleverantie (1,1 miljoen kilo) komt de melkprijs uit op €34,78 per 100 kilo.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De melkprijs is over maart verder onder het 5-jarig gemiddelde komen te liggen. 

Afzet merkkaas
De kaasmaker laat weten dat de afzet van de eigen merkkazen goed verloopt. Wel heeft de zuivelaar wat last van de schommelende room- en boterprijzen, terwijl de prijs van magere melkpoeder juist historisch laag genoteerd staat.

De melkaanvoer ligt bij de zuivelaar iets boven het niveau van vorig jaar. Of de aanvoer in mei opnieuw een piek laat zien, durft Cono niet te voorspellen. Dit omdat het weideseizoen vertraagd op gang is gekomen. Daarbij hebben er mogelijk ook verschuivingen in het afkalfpatroon plaatsgevonden, als gevolg van het fosfaatreductieplan.

Premie op de melk
Bij Cono krijgen melkveehouders de kans om via weidepremie een bonus van €2 te verdienen. Ook kan er €0,75 verdiend worden met Caring Dairy en kan er €1 verdiend worden door mee te doen aan gentechvrije melk (VLOG-melk).

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden