Inside: Zuivelmarkt

Arla verstevigt basis onder de melkprijs

20 April 2018 - Herma van den Pol

Arla maakt bekend de basis onder de melkprijs te versterken via een nieuw programma voor kostenbesparing. Het plan met de naam Calcium, moet €300 miljoen vrij gaan maken om via de melkprijs aan melkveehouders uit te betalen. Iets wat nodig is vanwege de brexit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er zijn 2 ontwikkelingen aan het zuivelfirmament die de Scandinavische zuivelaar zorgen baren. De eerste is de brexit en de valutaschommelingen die dit met zich meebrengt. Vandaag de dag ondervindt de zuivelaar al hinder van de koersschommelingen van de munt. De andere ontwikkelingen is de trend dat vet en eiwit minder waard wordt, wat niet rijmt met de internationale verwachtingen. 

Meer geld vrijmaken
Calcium moet de negatieve effecten van deze ontwikkelingen gaan beperken. Hoewel al langer gewerkt wordt aan de plannen om het bedrijf te stroomlijnen, zijn de ambities de laatste maanden toegenomen. Het doel is om aan de ene kant de inkomsten van melkveehouders te verbeteren en met de melkprijs te kunnen blijven concurreren. Aan de andere kant wordt er getracht meer geld te investeren in de onderdelen die groei van de omzet aanjagen. 

Tegen het einde van 2020 hoopt Arla via deze plannen een besparing van €400 miljoen gerealiseerd te hebben. De verwachting is dat daarvan tot 2020 €300 miljoen over de melkveehouders verdeeld kan worden, via de melkprijs

Effecten nog onbekend
Welke gevolgen het programma gaat hebben voor de diverse onderdelen van Arla en de medewerkers kan Arla nog niet zeggen. "Het is nog te vroeg." Wat de coöperatie wel bekend maakt is dat de betrokkenheid onder de medewerkers groot is en de het de medewerkers extra motiveert om het hoogste resultaat voor de melkveehouders te behalen", zegt Peder Tuborgh, topman van Arla.  

Bekijk melkprijzen van andere verwerkers.

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden