Inside: Zuivelmarkt

Indicatieve melkprijs weer in de plus

20 April 2018 - Herma van den Pol

Voor het eerst in 5 maanden laat de indicatieve melkprijs weer een plus zien. Daarmee nadert de waardering van melk weer de €30 per 100 kilo melk. Goed nieuws is het ook dat de Europese Commissie er voor het eerst in slaagde een substantieel volume aan melkpoeder te verkopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over maart laat de waardering voor vet weer een stijging zien. Het vertaalt zich in een vetprijs van 22 cent per kilo. Een plus van 2,6 cent per kilo ten opzichte van de maand ervoor. Die plus blijft uit in het eiwit, waar de prijs zelfs omlaag gaat naar 8,6 cent per kilo.

Een plus in het vet en een min in het eiwit vertaalt zich in een indicatieve af boerderij melkprijs van 29,2 cent per kilo melk. Dit bij 4% vet. Het is de eerste stijging in 5 maanden tijd. De plus in het vet zet over april verder door, waarmee de prognose voor de melkprijs ook beter wordt. 

Meer melkpoeder verkocht
Wat tevens helpt zijn de kleine stijgingen in de prijs van magere melkpoeder. Er begint daar weer wat meer actie te komen onder invloed van slinkende voorraden. Tegelijk slaagde de Europese Commissie erin om in de tender van 17 april 24.066,3 ton magere melkpoeder uit interventie te verkopen. Dit tegen een bodemprijs van €1.050 per ton. Waarmee de Commissie tegemoet komt aan de vraag vanuit Eucolait, de Europese organisatie voor de zuivelhandel.

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden