Inside: Zuivelmarkt

Melkprijs Arla heeft bodem gevonden

25 April 2018 - Herma van den Pol

Arla houdt de melkprijs over mei stabiel. Het betekent dat de prijs de bodem heeft bereikt en er lijkt zelfs weer voorzichtig wat reden voor positiviteit te zijn. Dit nu de prijzen aantrekken. Echter, het blijft opletten voor Arla, vanwege de ontwikkelingen rondom de brexit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla houdt de basisprijs voor de maand mei stabiel. Hoe dit voor de Nederlandse melkprijs uitpakt, wordt later pas bekend. Arla betaalde over april (bij 4,41% vet en 3,47% eiwit en een jaarleverantie van 600.000 kilo melk) €29,02 per 100 kilo. Het ziet ernaar uit dat de melkprijs de bodem heeft bereikt en er een einde is gekomen aan de dalingen die de melkprijs sinds december met ruim 20% liet dalen. 

Dat de markt iets vriendelijker is dan in de voorgaande maanden, wordt door Arla beaamd in een toelichting. "De markt voor de commodities en de prijzen blijven stabiel. Ook hebben we de laatste dagen juist wat aantrekkende prijzen gezien als gevolg van een aanhoudend lage melkaanvoer. Vooral het weer veroorzaakt de achterblijvende melkaanvoer."

Brexit belangrijk
De brexit blijft echter een punt van aandacht. Wat voor Arla reden was om te streven naar een nog grotere besparing op de kosten binnen het bedrijf. Het is een externe factor die wel degelijk de melkprijs beïnvloedt.

Bekijk de melkprijsvergelijking.De melkprijs van Arla heeft de bodem gevonden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden