Inside Melk

Handel in fosfaatrechten toont stabiliteit

6 Juni 2018 - Wouter Baan

De handel in fosfaatrechten houdt dezer dagen makkelijk stand op aanzienlijk hogere niveaus dan enkele weken geleden. Het aanbod ligt niet voor het oprapen, al is de vraag ook niet wild.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren en commissionairs melden dat de handel in fosfaatrechten aan het begin van de week redelijk doorliep; op prijsniveaus iets hoger dan €200 per recht met een licht stijgende trend. Naarmate de week vorderde, zwakte de handel af. Dit heeft waarschijnlijk met het mooie weer te maken. Veel melkveehouders zijn druk met het binnenhalen van de tweede snede.

Stabiele markt verwacht
Toch zorgt de afzwakkende vraag niet per se voor afzwakkende prijzen. Dit omdat er relatief weinig aanbod beschikbaar is en er onderhuids nog wel veel interesse is. Op basis van de opgaven stijgt de DCA-notering fosfaatrechten met €2 tot €201,50 per recht. De verwachting is dat de markt de komende dagen stabiel blijft.

DCA-notering fosfaatrechten Prijsrange (week 23)  Aantal opgaven Gemiddelde
€201,50 (+€2,00) €199 - €203 7 €201,50
Toelichting DCA-Markten: 
De handel in fosfaatrechten is deze week vrij stabiel, met prijsniveaus die een fractie hoger liggen dan vorige week. Wel neemt de koopinteresse gedurende de week wat af. Tegelijkertijd is er weinig aanbod.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden