Inside Voer

Voerhandel wacht met smart op nieuwe oogst

19 Juni 2018 - Kimberly Bakker - 1 reactie

Het is nog steeds erg rustig in de voerhandel, en de verwachting is dat dit ook de komende weken nog het geval gaat zijn.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het feit dat de nieuwe oogst eraan zit te komen, maakt dat veehouders behoorlijk afwachtend zijn. Dit was ook vorige week het geval. Echter, toen wisten sommige producten nog een kleine mutatie neer te zetten, deze week is dat niet gelukt.

Stabiele prijzen
De prijs voor stro (zowel gerstestro als tarwestro) blijft staan op €160 per ton franco boerderij. Daarbij wordt gemeld dat veehouders voldoende product beschikbaar hebben om het tot de nieuwe oogst uit te houden. Snijmaïs blijft deze week staan op €53 per ton franco boerderij.

Ook in de prijs voor weidehooi zit geen beweging, en deze noteert voor de tweede week op rij €180 per ton franco boerderij. Hier en daar wordt er voor dit product al wel gespeculeerd over de prijs voor de nieuwe oogst: €110 en €130 per ton franco boerderij.

Engels Raaigras blijft staan op €130 per ton franco boerderij en kuilgras noteert ook deze week €50 per ton franco boerderij. Ook hier wachten veehouders met smart op de nieuwe oogst.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De prijs van weidehooi zakt terug naar lagere niveaus, maar noteert deze week stabiel.

De voeraardappelen zijn nog steeds volop in omloop, waardoor de prijs geen kans heeft gehad om te stijgen. De prijs voor dit product blijft staan op €22,50 per ton franco boerderij. Daarbij moet opgemerkt worden dat wanneer het aandbod niet afneemt, de prijs voorlopig ook geen kans heeft om te stijgen. 

Bierbostel nog steeds onder druk
Handelaren melden wel dat de prijs van bierbostel onder druk blijft staan. Dat heeft vorige week voor een fikse daling gezorgd, maar deze week blijft ook hier de prijs stabiel op €1,80 per procent droge stof.

Roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd waren al uitverkocht en dat maakt dat de prijs voor deze producten opnieuw bleef staan op respectievelijk €170, €150 en €150 per ton franco boerderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden