Inside Melk

Fosfaatrechten blijven steken op 210 euro

20 Juni 2018 - Wouter Baan

Alhoewel er nog steeds druk geïnformeerd wordt, trekt de prijs van fosfaatrechten deze week niet veel verder aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vrijwel iedereen die over fosfaatrechten spreekt, noemt prijzen van €210 per recht. Ook vorige week werden de fosfaatrechten voor dergelijke niveaus verhandeld; het verschil met toen is dat de ondergrens naar boven is gekomen. Toen werden bij DCA Markets ook nog opgaven gedaan van iets meer dan €200 per recht.

Lichte stijging
Deze week liggen de onder- en bovengrens dichter bij elkaar. De DCA-notering fosfaatrechten stijgt met €1,50 tot €210,50 per recht. De vraag wordt nog steeds beschreven als levendig, maar tegelijkertijd zijn kopers afwachtend met het sluiten van transacties. Er worden daarom relatief weinig volumes verhandeld, zo laten handelaars weten.

In de afgelopen weken is geprobeerd om rechten te verhandelen vanaf €215 per kilo. Op deze niveaus haken kopers echter af. De verwachting is dat de prijzen op korte termijn stabiel blijven, al houden makelaars een slag om de arm. In de afgelopen maanden werd deze verwachting immers wel vaker uitgesproken.

Klik hier voor een historisch prijsverloop. 

DCA-notering fosfaatrechten Prijsrange (week 25)  Aantal opgaven Gemiddelde
€210,50 (+€1,50) €210 - €215 7 €210,50
Toelichting DCA-Markets: 
De prijs van fosfaatrechten is deze week wat afgevlakt. De nervositeit van de afgelopen weken lijkt daarbij naar de achtergrond te verdwijnen, waardoor stabiele(re) prijzen in het verschiet liggen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden