Inside Melk

Melkprijs Arla over juli verder omhoog

22 Juni 2018 - Herma van den Pol

Arla maakt bekend de melkprijs over juli te verhogen, en zelfs nog meer dan over juni het geval was. Vooral een lager dan verwachte hoeveelheid melk heeft de verhoging mogelijk gemaakt. Een positief begin van de tweede helft van 2018. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over juli maakt Arla bekend de melkprijs met €2 per 100 kilo te verhogen. In juni ging de melkprijs al met €1 omhoog. Het levert een melkprijs op van €32,02 per 100 kilo. Dit bij 4,41% vet en 3,47% eiwit en een jaarleverantie van 600.000 kilo melk.

32,02

euro

per 100 kilo melk

De hogere prijzen zijn mogelijk dankzij de melkaanvoer, die de verwachtingen niet waarmaakte. Er kwam minder melk op de verwerker af, terwijl de vraag (met name uit Azië) goed was. Hoewel de gangbare markt er goed voor staat, kampt de markt voor biologische melk met een overschot. Als gevolg daarvan blijven prijzen onder druk staan.

Binnen de melkprijs van FrieslandCampina vertegenwoordigt Arla minder dan 10% van de melkprijsbepaling. Duitsland neemt een aandeel in van 58,5%. De nieuwe melkprijs van DMK wordt pas op de laatste werkdag van de maand bekendgemaakt.

Premie
Bij Arla kunnen melkveehouders een weidepremie verdienen van €0,50 per 100 kilo. Voor GMO-vrije melk wordt €1 extra betaald en daarnaast kan er nog een bonus van €1 verdiend worden. Tegen 2020 hoopt Arla dat de melkplas voor 20% uit biologische melk bestaat.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden