Inside Melk

GDT: forse min voor melkpoeder en boter

3 Juli 2018 - Wouter Baan

Tijdens de eerste Global Dairy Trade (GDT) van juli, springen de rode noteringen in het oog. Vooral volle melkpoeder levert fors in en staat nu praktisch op het laagste punt van dit jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stemming die de eerste veiling van de tweede helft van 2018 (Fonterra) aanwijst, is niet bepaald rooskleurig. Zo zijn er forse verliezen voor boter, volle melkpoeder, magere melkpoeder en cheddar.

Forse minnen
Zo zakt de prijs van volle melkpoeder terug tot $2.905 per ton (-7,3%). Alleen tijdens de eerste veiling van 2018 (2 januari) noteerde volle melkpoeder lager. Ook de prijs van magere melkpoeder loopt averij op en daalt met 4,6% tot $1.913 per ton. Dit betekent dat beiden door de grens van respectievelijk $3.000 en $2.000 per ton zijn gezakt.

Net als in Europa zakt ook de Nieuw-Zeelandse boterprijs; met 4% tot $5.390 per ton. Ook de prijs van Cheddar, die correleert met de Duitse kaasprijs (Gouda 45), kleurt rood en daalt met 4,3% tot $3.713 per ton. Al met al laten de zuivelfabricaten op de GDT een forse procentuele min zien, wat mogelijk een negatieve stemming teweegbrengt op de Europese zuivelmarkt.Over een langere periode reageren cheddar en de Duitse kaasprijs op elkaar. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden