Inside Melk

Melkprijs Cono blijft over juni gelijk

4 Juli 2018 - Wouter Baan

Daar waar andere zuivelverwerkers de melkprijs voor juni licht hebben verhoogd, houdt Cono Kaasmakers de melkprijs gelijk. Daarmee is de melkprijs nog altijd wel concurrerend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kaasmaker, die Beemster (Noord-Holland) als uitvalsbasis heeft, hanteert over juni een vetprijs van €3,02 per kilo. De eiwitprijs blijft staan op €6,03 per kilo. Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk (bij 4,41% vet en 3,47% eiwit) resulteert dat in een melkprijs van €34,10. Dit is inclusief een heffing voor ZuivelNL en een kwaliteitstoeslag, maar exclusief btw. Daarmee staat Cono nog altijd aan de top van de melkprijsvergelijking.

Vergeleken met dezelfde maand in 2017 staat de melkprijs van Cono zo’n €2 per 100 kilo lager. Toen werd in juni het startschot gegeven voor de opmars van de melkprijs, die uiteindelijk boven de €40 per 100 kilo uitsteeg.

Premie op de melk
Bij Cono krijgen melkveehouders de kans om via weidepremie een bonus van €2 te verdienen. Ook kan er €0,75 verdiend worden met Caring Dairy en kan er €1 worden verdiend door mee te doen aan gentechvrije melk, ook wel VLOG-melk genoemd.De melkprijs van Cono blijft opnieuw stabiel op €34,10 per 100 kilo melk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden