Inside Melk

Prijs fosfaatrechten levert ruim 10 euro in

25 Juli 2018 - Wouter Baan

De handel in fosfaatrechten wordt als rustig bestempeld, waarbij de kopers een afwachtende houding hebben en op lagere prijzen zinspelen. Op welke prijsniveau wordt er handel gedaan?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De fosfaatrechtenprijs ging de afgelopen 3 weken in kleine stapjes naar beneden. Deze week zet de prijsdaling door en vindt er een behoorlijke correctie plaats. Het is een afwachtende markt, waarbij verkopers telkens terugbieden.

Snelle daling
De DCA-notering fosfaatrechten daalt deze week met €11,50 tot €212 per kilo. De bandbreedte vindt grofweg plaats tussen de €210 en €215 per kilo, waarbij gezegd moet worden dat er sprake is van een dunne markt. Dit komt onder meer door de vakantieperiode.

Ook de droogte baart menig melkveehouder zorgen. De ruwvoerwinning komt op veel plekken in gevaar; dit maakt de afweging tussen fosfaatrechten bijkopen of vee afvoeren alleen maar groter. Wanneer de maand augustus de nodige neerslag met zich meebrengt, kan de gras- en maïsoogst alsnog meevallen. Zeker omdat de voorraden van eerdere jaren op veel plekken ruim zijn.

DCA-notering fosfaatrechten Prijsrange (week 30)  Aantal opgaven Gemiddelde
€212 (-€11,50) €206 - €215 5 €212
Toelichting DCA-Markets: 
Er is sprake van een rustige markt, die neerwaarts tendeert. De vraag  is nu of er een bodem is bereikt, of dat de daling doorzet. Daarover lopen de meningen in de markt wat uiteen. 
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden