Inside Melk

Prijs fosfaatrechten weer boven de 230 euro

15 Augustus 2018 - Wouter Baan

De prijs van fosfaatrechten blijft stijgen. Hoewel het stijgingstempo niet extreem hoog ligt, komt de DCA-notering fosfaatrechten dicht in de buurt van het hoogste punt ooit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor de vierde week op rij stijgt de prijs van fosfaatrechten. Voor deze week komt de DCA-notering fosfaatrechten uit op €230,50 (+€4) per recht. Volgens commissionairs is de vraag groter dan het aanbod en is dat de simpele verklaring van de prijsstijging. Verkopende partijen zijn terughoudend met het verstrekken van aanbod en wachten op verdere prijsstijgingen. 

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De notering is niet ver meer verwijderd van het hoogste niveau van dit jaar. 

Licht stijgende trend
De verwachting is ook dat de licht stijgende trend blijft aanhouden, mede omdat de vooruitzichten op de zuivelmarkt positief zijn. Daarbij is de inschatting dat de ruwvoervoorraden veelal geen gevaar lopen, mits de grasoogst dit najaar goed is. In grote delen van Nederland, waaronder Friesland, is de laatste weken de nodige neerslag gevallen en dat biedt verlichting. 

Uit het veld klink nog steeds een roep om de afroming van 10% op leaserechten te laten vervallen. Of het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan deze vraag gehoor gaat geven, is echter niet duidelijk.

DCA-notering fosfaatrechten Prijsrange (week 33)  Aantal opgaven Gemiddelde
€230,50 (+€4,00) €229 - €232 7 €230,50
Toelichting DCA-Markets: 
Voor de vierde week op rij stijgt de DCA-notering fosfaatrechten. Links en rechts worden er rechten verhandeld, maar per saldo is er sprake van een relatief dunne markt. Een gebrek aan aanbod beperkt de handel. 
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden