Inside Melk

Prijs fosfaatrechten op weg naar 250 euro

22 Augustus 2018 - Wouter Baan - 20 reacties

De handel in fosfaatrechten toont deze week een onstuimig beeld, waarbij de prijzen hard oplopen. Een prijsniveau van €250 is ondertussen niet meer zo ver weg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nadat er afgelopen week fosfaatrechten voor een recordprijs werden geveild, lopen de prijzen deze week verder op. De handelaren en commissionairs spreken van redelijk veel vraag bij een opdrogend aanbod. Kopers moeten concessies doen in de prijs als zij fosfaatrechten willen kopen.

Brede bandbreedte
De aanbieders signaleren de stijgende trend en verhogen daarom telkens de prijs. De onderliggende vraag leent zich om een afwachtende houding aan te nemen. In vergelijking tot andere weken liggen de opgaven deze week redelijk ver uit elkaar. Waar de een spreekt over prijzen van €235 per recht, claimt de ander rechten te hebben verhandeld boven de €245.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)Na een tussentijdse dip in juli zit de notering weer duidelijk in de lift. 

Na een correctie van de bandbreedte komt de DCA-notering fosfaatrechten uit op €243,50 per recht, wat neerkomt op een stijging van €13 (vergeleken met vorige week). Aangezien het verleden uitwijst dat stijgingen van meer dan €10 gangbaar zijn, komt een prijsniveau van €250 nu snel in beeld; zeker omdat de dagtrend een verdere stijging uitwijst.

DCA-notering fosfaatrechten Prijsrange (week 34)  Aantal opgaven Gemiddelde
€243,50 (+€13,00) €237 - €247,50 7 €243,50
Toelichting DCA-Markets: 
De DCA-notering fosfaatrechten zet deze week een forse stap omhoog; het is de tweede grootste prijsstijging van dit jaar. De opgaven tonen een grote bandbreedte, wat aangeeft dat de markt sterk in beweging is.  
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden