Inside Melk

Arla wil nettowinst aan boeren geven

30 Augustus 2018 - Herma van den Pol

Arla overweegt de nettowinst aan de melkveehouders uit te keren. Enerzijds omdat de balans er gezond uitziet en anderzijds omdat ze op deze manier de veehouders te hulp schieten die met financiële tegenvallers worstelen als gevolg van de droogte.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla wijkt voor 1 keer af van de normale gang van zaken, wat betreft de nettowinst. Dit omdat de 2 belangrijkste bestuursorganen binnen de Board of Directors en Board of Representatives instemden met het voorstel om de winst uit te keren aan de veehouders. Dit gaat plaatsvinden wanneer de jaarcijfers voor 2018 goedgekeurd zijn. 

Extreme droogte
"De droogte van deze zomer was extreem en dat vraagt om extreme maatregelen", aldus Jan Toft Norgaard, de voorzitter van Arla. "Aangezien het bestuur tevreden is met de positieve ontwikkeling van de balans, wordt dit voorstel mogelijk gemaakt." Op de vergadering in oktober wordt er nogmaals over het voorstel gesproken, waarna in februari 2019 een definitief besluit wordt genomen.

In zijn totaliteit gaat het om €285 miljoen tot €310 miljoen. Dat staat gelijk aan een bedrag van 2,3 tot 2,5 eurocent per kilo melk. Als deze vergoeding daadwerkelijk plaatsvindt, dan valt deze samen met de normale nabetaling.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden