Shutterstock

Inside Voer

Voerhandel wordt alsmaar rustiger

2 Oktober 2018 - Kimberly Bakker

De handel in ruwvoerproducten wordt steeds rustiger, zo laten diverse fouragehandelaren weten. Het zorgt voor stabiele tot licht dalende prijzen. Ook zijn er hier en daar problemen met de transportcapaciteit geconstateerd.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van weidehooi blijft staan op €225 per ton franco boerderij, met name omdat het aanbod nog steeds zeer beperkt is. Diverse handelaren verwachten dat dit ook de komende periode blijft spelen, waardoor de verwachting is dat de prijs richting het einde van het jaar verder kan gaan oplopen.

Transportcapaciteit een probleem?
De prijs voor stro (zowel gerste- als tarwestro) blijft stabiel op €145 per ton franco boerderij. Sommige handelaren kampten de afgelopen weken met een tekort aan transport. Hierdoor waren zij genoodzaakt om de prijs te verhogen; soms zelfs met €9 per ton franco boerderij. Echter, deze week is dat probleem minder sterk aanwezig.

De handel in snijmaïs loopt volgens de fouragehandelaren op zijn einde. Er wordt zelfs gezegd dat er in het zuiden van het land helemaal geen handel meer is in snijmaïs. In de andere delen van het land blijft de prijs staan op €57,50 per ton franco boerderij.

Her en der wordt verwacht dat de markt voor kuilmaïs richting het einde van het jaar nog wel een rol kan spelen. De handelaren melden namelijk dat er in de winter zeker vraag gaat komen naar voerproducten; volgens hen is de voorraad bij de veehouders momenteel niet voldoende om de winter door te komen.

De prijs van weidehooi ligt ver boven vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde.

Prijs bierbostel zakt verder weg
De prijs van bierbostel is ondertussen al weken dalende en zet ook deze week weer een daling neer. Het maakt dat de prijs uitkomt op €2,35 per procent droge stof. Er is niet heel veel vraag naar het product, maar dat geldt momenteel eigenlijk voor alle ruwvoerproducten.

De prijs voor kuilgras blijft opnieuw stabiel (€50 per ton franco boerderij) en er is weinig vraag vanuit de veehouders. Daarnaast blijft ook de prijs van Engels raaigras stabiel; deze noteert €160 per ton franco boerderij.

Uitverkochte producten
Voeraardappelen, roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd zijn al weken niet meer verkrijgbaar. De laatstgenoteerde prijzen komen op respectievelijk €40, €150, €150 en €155 per ton franco boerderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden