Shutterstock

Inside Voer

Mooi weer heeft invloed op voermarkt

9 Oktober 2018 - Kimberly Bakker

De mooie weersomstandigheden van de afgelopen dagen en de goede weersvoorspellingen voor de komende dagen hebben invloed op de voermarkt. Zo laten de prijzen van stro, Engels raaigras en weidehooi dalingen zien.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is de afgelopen periode iets meer aanbod van weidehooi beschikbaar gekomen, waardoor de prijs een daling heeft neergezet. De prijs komt nu uit op €200 per ton franco boerderij. Handelaren geven overigens wel aan dat het aanbod nog steeds schaars is. "Prijsfluctuaties zijn dan ook niet uit te sluiten."

Ook daling voor stro
Daarnaast laat ook de prijs van stro een daling zien. De handelaren laten weten dat dit veroorzaakt wordt door het feit dat de vraag steeds minder wordt, terwijl het aanbod gelijk blijft. Het resulteert in een prijs van €140 per ton franco boerderij (zowel voor gerste- als voor tarwestro). Grote prijsstijgingen worden dit jaar ook niet meer verwacht.

Daarbij weet ook de prijs van Engels raaigras niet aan een prijsdaling te ontkomen. De prijs van dit product daalt met €10 per ton naar €150 per ton franco boerderij. Daarentegen weet de prijs van kuilgras wel stabiel te blijven op €50 per ton franco boerderij.

Hoewel de prijs van weidehooi daalt, staat deze nog boven vorig jaar.

Bierbostel vindt bodem
De prijs van bierbostel liet de afgelopen weken een fikse prijsdaling zien, omdat er geen vraag meer was naar het product. Voor nu lijkt bierbostel een bodem te hebben gevonden. De prijs blijft dan ook staan op €2,35 per procent droge stof.

De markt voor snijmaïs is bijna geen handel meer. Met het mooie weer staan de koeien buiten en daarbij hebben de meeste veehouders hun voorraad al wel ingekocht. Als er nog handel wordt gedaan, dan gebeurt dat voor een prijs van €57,50 per ton franco boerderij. Ook worden er prijzen genoemd van €1,70 à €1,80 per procent droge stof.

Uitverkochte producten
Er is zo goed als geen handel in roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd. Het maakt dat de prijzen blijven staan op respectievelijk €150, €150 en €155 per ton franco boerderij. Er is ook geen handel meer in voeraardappelen. Die prijs blijft staan op €40 per ton franco boerderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden