Eigen foto

Nieuws Voer

Dit was de gemiddelde prijs voor krachtvoer in 2017

15 November 2018 - Kimberly Bakker

Melkveehouders in Nederland betaalden over 2017 gemiddeld €250 per ton krachtvoer. Met deze prijs bevindt Nederland zich in de middenmoot, vergeleken met andere belangrijke zuivellanden.

Uit de cijfers van IFCN blijkt dat Nederlandse melkveehouders over 2017 gemiddeld €250 per ton krachtvoer hebben betaald. Dit is, ten opzichte van andere Europese landen, een gemiddelde prijs. Op de verschillende melkveebedrijven in Duitsland, Denemarken en Ierland lagen de prijzen nog iets lager: variërend van €220 tot €240 per ton krachtvoer.

In Frankrijk en Polen ligt de prijs voor krachtvoer echter een stuk hoger dan in Nederland. De gemiddelde prijs komt in deze landen uit op ruim €315 per ton, wat 25% hoger is dan in Nederland. 

Hoe is de prijs buiten Europa?
De spreiding in prijs is buiten Europa nog veel groter. Op een bedrijf in Argentinië betaalde een melkveehouder gemiddeld net iets minder dan €160 voor 1 ton krachtvoer. Echter, een melkveehouder in Nieuw-Zeeland was ruim €500 per ton kwijt.

In de Verenigde Staten werd in 2017 ongeveer €200 per ton betaald voor krachtvoer, wat in vergelijking tot andere landen vrij goedkoop is. De Australische veehouders betalen vrijwel hetzelfde voor krachtvoer als de Nederlandse melkveehouders in 2017 deden.

Bekijk ook de mengvoerprijsindicator en blijf op de hoogte van de trends in de prijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden