Shutterstock

Inside Melk

Roomprijzen trekken daags na Kerst weer aan

27 December 2018 - Wouter Baan

In aanloop naar Kerst werd de spotmarkt zuivel gekenmerkt door rode noteringen. Hoewel er nog 1 gebroken week voor de boeg ligt, tonen de prijzen weer tekenen van herstel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op de spotmarkt zuivel is duidelijk een 'vakantiestemming' merkbaar, want het is rustig en er worden relatief weinig volumes verhandeld. De prijsdruk die er was, is inmiddels naar de achtergrond verdwenen. De verwachte opleving heeft zich deze week weer aangediend. 

Rauwe melk schaars
Tot 2 februari staat de verwerking, handel en logistiek van zuivel bij veel partijen op een lager pitje. Dit zou de beschikbaarheid van bijvoorbeeld rauwe melk ten goede moeten komen. Dit is echter niet het geval, want rauwe melk is schaars en wordt door sommige partijen gezocht.

De DCA-notering blijft staan op €29 per 100 kilo (bij 3,7% vet, geleverd). Wel is te merken dat de prijzen aanstalten naar boven maken. In Duitsland is dat al voorzichtig het geval.

Roomprijzen trekken aan
De roomprijzen hebben eind vorige week het dieptepunt bereikt en zitten weer in de lift. De DCA-roomprijs stijgt deze week met €250 tot €4.450 per ton. Net als melk wordt room door sommige partijen gezocht en dat drijft de prijs op.

De komende weken moet blijken of de grens van €5.000 per ton weer kan worden gepasseerd. Dit zal sterk afhangen van de ontwikkelingen op de botermarkt. Ook magere melkconcentraat heeft het dieptepunt gezien en stijgt met €200 tot €1.000 per ton.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden