Agrifoto

Inside Voer

Iets meer vraag resulteert niet in hogere prijzen

8 Januari 2019 - Kimberly Bakker

Fouragehandelaren melden dat er iets maar vraag is naar stro, maar zorgt dat ook voor hogere prijzen? En hoe zit het met de prijzen van de andere ruwvoerproducten?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel het nog steeds rustig is in de voerhandel, melden verschillende handelaren wel dat er iets meer vraag is naar stro. Opvallend is echter dat anderen aangeven dat er juist minder vraag is. Hierdoor noteert de prijs in het midden en dat betekent dat deze blijft staan op €140 per ton franco boerderij.

Daarbij wordt wel benadrukt dat de prijzen in het noorden van Nederland ietwat hoger kunnen zijn, in verband met een grotere transportafstand. Ook melden handelaren dat het aanbod iets toeneemt, omdat Frankrijk en Engeland weer meer verkopen; eerder hielden zij het product stevig vast.

Stabiele en rustige markten
De markt voor stro lijkt echter de enige actieve markt te zijn. Het is verder namelijk zeer rustig, waardoor er deze week wederom geen prijsmutaties zijn. De prijs voor weidehooi blijft staan op €240 per ton franco boerderij en de prijs voor snijmaïs noteert €65 per ton franco boerderij.

Voor roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd wordt respectievelijk €170, €170 en €155 per ton franco boerderij betaald en de prijs voor kuilgras blijft ook deze week stabiel op €50 per ton franco boerderij. Daarbij blijft de prijs voor Engels raaigras staan op €160 per ton franco boerderij en wordt bierbostel voor €2,65 per procent droge stof verkocht.

De handel in aardappelproducten is nog altijd minimaal. De prijs van de aardappelpersvezels is recent vastgesteld op €44 per ton en de handel in voeraardappelen (met name glasaardappelen) ligt nog steeds nabij de €35 per ton franco boerderij.

Op gang komen
Fouragehandelaren geven aan dat de markt nog minimaal 1 maand nodig heeft om weer op gang te komen. De verwachting is dan ook dat er de komende weken nog niet veel verandering te zien zal zijn. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden