Shutterstock

Inside Voer

Rundveebrok wordt weer goedkoper

4 Februari 2019 - Tim Roetman

De prijs voor eiwitrijke brok (B) is over januari 2019 voor het eerst sinds oktober 2017 gedaald. Daarentegen is de prijs van standaardbrok A juist verder gestegen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van eiwitrijke brok (B) liet de afgelopen 15 maanden overwegend stijgingen zien, maar in januari is het tij gekeerd en toont deze een daling van €0,05 tot €26,80 per 100 kilo. Dit blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research. Standaardbrok A zet de langdurige stijging wel door en steeg over januari met €0,05 tot €24,20 per 100 kilo.

De prijsdaling van eiwitrijke brok (B) lijkt een voorbode voor de koers die de prijs van standaardbrok A gaat afleggen. De mengvoerprijsindicator voorspelt voor de komende maanden dan ook een stabiele tot licht dalende prijs.

De prijs voor eiwitrijke brok (B) laat over januari een kleine daling zien.

Lichte stijging op de grondstoffenmarkt
De prijzen voor sojabonen en korrelmaïs zijn in januari ook licht gestegen. De slotkoers van de CBoT in Chicago kwam woensdag 30 januari uit op $337,20 per ton. Dit is een stijging van circa $10 ten opzichte van het einde van de maand december.

De maïsprijs (EU-Rotterdam) liet over januari een stijging van €10 zien. De prijs noteerde eerder nog €182 per ton. De tarweprijs op de Matif in Parijs noteert al weken relatief stabiel tussen de €203 en €207 per ton. De verwachting is dat het stabiele koersniveau doorzet. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden