Eigen foto

Inside Melk

Krachtvoer stuwt Britse melkaanvoer naar record

12 Februari 2019 - Eric de Lijster

De melkproductie in het Verenigd Koninkrijk is in de afgelopen maanden naar een recordniveau gestegen. De melkaanvoer kwam in december 2018 uit op 1,27 miljoen ton, het hoogste punt in 23 jaar tijd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in het Verenigd Koninkrijk lag bijna 7% hoger dan in december 2017, al was de melkaanvoer in die maand wel uitzonderlijk laag. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde was de melkproductie in december 2018 ongeveer 4% hoger.

Verdere toename verwacht
Ook voor januari houdt AHDB rekening met een soortgelijke toename van de melkaanvoer in Groot-Brittannië (exclusief Noord-Ierland). Volgens de organisatie heeft de groei van de melkplas te maken met de droogte van afgelopen zomer. Hierdoor is een tekort aan ruwvoer ontstaan, waardoor Britse melkveehouders het rantsoen noodgedwongen aanvullen met krachtvoer. Dit stuwt de melkproductie.

De AHDB verwacht verder dat de melkaanvoer tot en met maart relatief hoog zal blijven. Daarna hangt alles af van de weersomstandigheden, de conditie van het gras en of de koeien weer de wei in kunnen.

Melkaanvoer Verenigd Koninkrijk
Een overzicht van de melkaanvoercijfers van het afgelopen jaar, vergeleken met het 5-jarig gemiddelde.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden