Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatprijs zakt in aanloop naar executieveiling

6 Maart 2019 - Wouter Baan

De fosfaatrechtenhandel is ook deze week rustig, waarbij de prijzen de dalende trend hervatten. Komende week is er wel iets om naar uit te kijken, want er staat een executieveiling gepland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen van de fosfaatrechten tonen al een paar weken een dalende trend. Op basis van de opgaven bij DCA-Markets daalt de DCA-notering fosfaatrechten met €2 tot €170 per kilo. Er zijn echter ook rechten voor lagere prijzen verhandeld.

De handelaren laten weten dat wekelijks ongeveer een handjevol rechten wordt verhandeld, waarbij de portiegroottes klein zijn. In leaserechten is nauwelijks aanbod, omdat de vraag simpelweg ontbreekt.

Executieveiling
Daarnaast vindt er aankomende week (tussen 11 en 15 maart) een online executieveiling plaats. De veiling wordt door commissionair Ids Schaap (fosfaatrecht.nu) georganiseerd, in opdracht van Deurwaarderskantoor Achterhoek. Er wordt op de veiling een krappe 2.000 kilo aangeboden, verdeeld over 10 kavels.

De fosfaatveiling kan interessante inzichten opleveren; bijvoorbeeld of de vraag naar fosfaatrechten ontbreekt, of dat er onder het oppervlakte wel degelijk vraag is.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden