Shutterstock

Inside Melk

Melkprijs Arla nipt lager door valutacorrectie

26 Maart 2019 - Wouter Baan

De melkprijs van Arla kent in de maand april een verlaging die bijna niet noemenswaardig is. Deze verlaging heeft vooral te maken met de wisselkoersen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Scandinavische zuivelcoöperatie betaalt voor heel Europa een gelijke melkprijs uit, waardoor de valutaschommelingen over de verschillende landen worden uitgesmeerd. Hierdoor daalt de vetprijs met €0,01 tot €3,97 per kilo. De eiwitprijs blijft gelijk op €4,37 per kilo.

Bij de standaardgehaltes (4,41% vet en 3,47% eiwit) en een jaarleverantie van 800.000 kilo melk, resulteert het bovenstaande in een melkprijs van €34,54 per 100 kilo. Dit is €0,04 lager dan in maart. 

Stabiele zuivelmarkt
Johnnie Russel, directeur bij Arla, meldt dat de stabiele melkprijs in lijn is met de bewegingen op de zuivelmarkt. Hij signaleert dat de vetprijzen in de afgelopen weken wat zijn gedaald, maar tegelijkertijd spreekt hij over een betere verwaarding van het melkeiwit.

De melkaanvoer in de belangrijkste producerende landen in Europa is overwegend stabiel, of ligt daarboven. De Nederlandse melkaanvoer ligt wel ruim onder het niveau van vorig jaar, maar in Nederland is Arla een relatief kleine speler.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden