Shutterstock

Inside Melk

Kaasmakers houden melkprijs gelijk

2 April 2019 - Wouter Baan

De melkprijzen tot op heden weinig schokkende bewegingen. DOC Kaas en Cono Kaasmakers houden de melkprijzen, voor respectievelijk april en maart, opnieuw gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas, dat een onderdeel is van DMK, hanteert de vet- en eiwitprijs in april op €4,20 per kilo. Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk komt de voorschotprijs uit op €33,01 per 100 kilo. Daarbovenop kunnen nog premies worden verdiend voor weidegang en duurzaamheid. Ook betaalt de kaasmaker een premie van €1 per 100 kilo wanneer melkveehouders VLOG-voer toepassen.

Cono Kaasmakers houdt de uitbetalingsprijs in maart gelijk op €35,46 per 100 kilo, bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk. Dit is inclusief een kwaliteitstoeslag van €2 per 100 kilo. De vetprijs noteert hierbij €3,25 per kilo, terwijl eiwit wordt gewaardeerd op €7,18 per kilo melk. Daarbovenop kunnen premies worden verdiend voor onder meer weidegang.

Stabiele kaasmarkt 
De stabiele mutaties correleren met de beweging die de Duitse kaasprijs (Goude 45) laat zien. Deze notering beweegt al weken vrij stabiel nabij de €3.000 per ton. Wel zijn er geluiden te horen dat de ondertoon op de kaasmarkt wat zwakker wordt. 

Klik hier om de melkprijsvergelijking in te zien. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden