Shutterstock

Nieuws Melk

Melkgigant Rusland heeft productie verdubbeld

10 April 2019 - Tim Roetman - 5 reacties

EkoNiva Group, het grootste melkveebedrijf van Rusland, heeft de melkproductie in slechts 15 maanden tijd verdubbeld. Aan het begin van de maand april werd er voor het eerst meer dan 2.000 ton melk geproduceerd in 1 dag.

Om dagelijks deze hoeveelheid te kunnen produceren, worden meer dan 75.000 koeien gemolken op het melkveebedrijf van EkoNiva. In totaal zijn er 133.000 dieren op het bedrijf, wat betekent dat de veestapel hier met 42% is gestegen ten opzichte van 31 december 2017.

Daarnaast heeft EkoNiva Group ook beschikking over zo'n 535.000 hectare grond. Het bedrijf is echter niet de eigenaar van de grond. EkoNiva Group bezit namelijk 'slechts' 194.000 hectare hiervan.

Verder uitbreiden
De uitbreidingsplannen zijn echter nog altijd niet voltooid. Er is namelijk ook nog een kaasmakerij in aanbouw. Daarmee wil EkoNiva de volatiele melkprijzen omzeilen en wil het een speciale waarde toe te voegen aan de melk.

Daarbij heeft EkoNiva al laten weten uiteindelijk te willen groeien tot een dagelijks melkproductie van 3.000 ton. Om dat doel te behalen, moet het melkveebedrijf groeien tot minimaal 100.000 melkkoeien. De faciliteiten voor deze uitbreiding zijn nog in aanbouw, maar worden waarschijnlijk in 2019 al in gebruik genomen.

Investeren in fabriek
Dat EkoNiva de marges op haar melk wil verhogen, blijkt eveneens uit de investering die het heeft gedaan in een grote zuivelfabriek. In die fabriek moet uiteindelijk dagelijks 1.000 ton melk worden verwerkt. De beoogde oplevering van de fabriek is in 2020.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Jos 10 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10882006/melkgigant-rusland-heeft-productie-verdubbeld]Melkgigant Rusland heeft productie verdubbeld[/url]
Sinds de boycot aan rusland om de annexcatie van de krim en andere onenigeheden met rusland wel of niet terecht is het land al bijna zelfvoorzienend kwa varkensvlees en zuivel en over enkele jaren exporteur dat zul je zien.
Ton Westgeest 10 April 2019
Allemaal door die waardeloze bestuurders van Europa, die de Russen uit zaten te dagen met Oekraïne. Putin had het van tevoren gezegd.......niet aan Oekraïne komen!
Ik zie ze nog staan op het Euromaidan plein, van Balen en collega's met hun grote bek het volk oproepen om in opstand te komen.
Wat hebben de stumpers bereikt??
Het worden straks onze grote concurrenten qua export in de landbouw en dan hoef je het nog niet te hebben over het gas, waar we helemaal afhankelijk van worden....
wien bemelmans 10 April 2019
Ton Westgeest 100% gelijk alles wat die z.g bestuurders doen en regelen gaat fout, maar dat snappen ze toch niet als hun loon maar klopt. je wordt er moedeloos van.
Joop 11 April 2019
Onze boeren komen op alle manieren knel te zitten hoge kosten en steeds lagereinkomsten. Daarbij komt nog dat schaalvergroting tegengewerkt wordt.
Bert 12 April 2019
En wij helpen vanuit Nederland graag mee aan deze schaalontwikkelingen door de export van ons fokvee , en deze zelfs nog onder de kostprijs te verkopen !!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden