Shutterstock

Inside Melk

Beter perspectief voor Amerikaanse melkprijs

10 April 2019 - Tim Roetman

In de Verenigde Staten heerst voorzichtig wat optimisme over de melkprijs. De kaasprijzen klimmen namelijk uit een dal, en ook de termijnmarkt laat een positiever beeld zien. Waar komt de Amerikaanse melkprijs nu op uit?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijzen in de Verenigde Staten zijn lange tijd (relatief gezien) laag geweest, waardoor veel melkveehouders de handdoek in de ring hebben gegooid. Echter, het lijkt erop dat er een einde komt aan de periode van lagere melkprijzen. Dit heeft voornamelijk te maken met de gestegen prijs voor kaas en het feit dat de Amerikaanse melkprijs voor Klasse III in de maand maart gestegen is.

Hogere prognose
Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft de verwachting voor de melkprijs van april met $0,50 per cwt verhoogd (€0,98 per kilo). Daarmee zou de prijs uitkomen op $17,75 per cwt (€34,94 per 100 kilo). De instantie verwacht daarentegen wel dat de melkgift per koe lager ligt dan gemiddeld. Dit wordt echter enigszins gecompenseerd door de stijging in de veestapel, al heeft dit een daling van de verwachte melkgift niet kunnen stoppen. 

Daarnaast verwacht het USDA dat de kaasprijzen de komende tijd blijven stijgen. Hierdoor is de verwachting dat de melkprijs voor Klasse III ook zal stijgen. Daarentegen is voor Klasse IV wel een verlaging in de melkprijs te verwachten, vooral omdat de boter- en melkpoederprijzen momenteel een daling laten zien; er is namelijk weinig vraag.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden