Shutterstock

Inside Melk

Arla: 'Europese zuivelmarkt is ongewoon stabiel'

25 April 2019 - Wouter Baan

Vanwege de relatief stabiele Europese zuivelmarkt laat het Scandinavische zuivelconcern Arla de melkprijs voor de maand mei onveranderd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bovenstaande resulteert bij Arla voor de maand mei in een melkprijs van €34,51 per 100 kilo, op basis van een jaarleverantie van 800.000 kilo melk en de gehaltes die in Nederland standaard zijn (4,41% vet en 3,47% eiwit).

Vlakke zuivelmarkt
In een toelichting op de mutatie spreekt Johnnie Russel, de directeur bij Arla, van een ongewoon stabiele zuivelmarkt in Europa; zeker voor de tijd van het jaar. In de afgelopen maanden bewogen de kaas- en boterprijzen relatief stabiel, wat afwijkt van het seizoenspatroon van de voorgaande jaren.

De prijzen van het melkvet zijn in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten opgelopen. Russel verwacht dat dit de exportpositie van de exporteurs in Europa ten goede komt.

Melkaanvoer
Over de landen heen spreekt Arla van een gelijke melkaanvoer met vorig jaar. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, waar Arla circa 2.500 leveranciers heeft, ligt de melkaanvoer significant hoger. De Britse melkproductie lag in de eerste 2 maanden van dit jaar zelfs op het hoogste niveau sinds de eeuwwisseling. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden