Shutterstock

Inside Melk

Duikt fosfaatprijs onder 160 euro per recht?

8 Mei 2019 - Wouter Baan

De fosfaatrechten zijn sinds de invoering van het stelsel van fosfaatrechten niet meer zo goedkoop geweest als nu. Gaat de prijs nog verder dalen?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in fosfaatrechten heeft dit jaar tot nu toe weinig weg van de prijsbewegingen die vorig jaar zichtbaar waren. Toen werden van maand tot maand flink wat rechten verhandeld en was de markt nerveus, maar daar is dit jaar geen sprake van. De handelaren spreken een rustige en stugge markt, waarbij zowel kopers als verkopers afwachtend zijn.

Melkprijzen omlaag 
De DCA-notering fosfaatrechten laat al sinds februari een dalende trend zien. De notering zakt deze week met €2 terug tot €160 per recht. Als de dalende trend doorzet, dan zakt de notering in enkele weken door deze psychologische grens. De kans dat dit gebeurt, is aanzienlijk, want er zijn weinig factoren die een trendbreuk voorspellen. Dit wordt ondersteund doordat de melkprijzen bij FrieslandCampina, DOC Kaas en A-ware voor mei zijn gedaald.

De handelaren laten weten dat er links en rechts wel wordt geïnformeerd naar zogeheten huurkoopconstructies. De prijzen daarvan liggen nu rond de €190 per recht. De prijs van leasrechten liggen kort onder de €30 per recht.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden