Shutterstock

Inside Melk

Cono en Vreugdenhil tornen niet aan prijs

10 Mei 2019 - Wouter Baan

Melkpoederproducent Vreugdenhil laat de melkprijs over april stabiel. Daarnaast tornt ook Cono Kaasmakers niet aan de voorschotprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk, met standaard Nederlandse gehaltes, noteert de kale melkprijs van Vreugdenhil €32,06 per 100 kilo. Daarbovenop kunnen premies worden verdiend voor weidegang (€1,50) en duurzaamheid (€0,60).

In een toelichting benoemt Vreugdenhil dat de export deze maand wat rustiger is, gezien de ramadan in diverse Islamitische landen begonnen is. In aanloop naar de vastenmaand, heeft Vreugdenhil meer melkpoeder kunnen verkopen; met name als ingrediënt voor yoghurtproducten, want die zijn momenteel populair. 

Melkprijs Cono
Cono houdt de melkprijs in april voor de vierde maand op rij stabiel op €35,55 per 100 kilo, op basis van een jaarleverantie van 800.000 kilo melk. De kaasmaker uit de Beemsterpolder is tot nu toe de enige verwerker die de melkprijs dit jaar nog niet heeft aangepast. Daarmee volgt de prijs van Cono de relatief stabiele prijsontwikkelingen van de afgelopen maanden op de zuivelmarkt.

Inmiddels bewegen de kaasprijzen weer omhoog; zo is de DCA-notering voor Gouda deze week met €0,03 gestegen tot €3,01 per kilo. De prijs van Edam steeg met €0,04 tot €2,95 per kilo. Cono zet overwegend merkkazen af en is daarmee naar eigen zeggen minder gevoelig voor prijsbewegingen van commoditykazen.

Klik hier om de melkprijsvergelijking te bekijken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden