Shutterstock

Inside Melk

Duitsland en Italië melken door, Frankrijk blijft achter

16 Mei 2019 - Eric de Lijster

Duitsland en Italië hebben in maart van dit jaar de melkproductie aardig opgevoerd tot recordhoogten. In Frankrijk blijft de aanvoer daarentegen, net als in Nederland, iets achter. Dit valt op te maken uit de aanvoercijfers die de landen hebben ingeleverd bij de Europese Commissie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie komt in Duitsland over maart uit op 2.834.920 ton. Dit is bijna 1,25% hoger dan in dezelfde maand in 2018. Dit maakt dat de Duitse melkproductie in de eerste 2 maanden van het jaar iets is opgelopen. In de winter lag de melkaanvoer nog iets onder het niveau van 2018, al is de aanvoer in die periode altijd iets lager. Gunstige weersomstandigheden in het vroege voorjaar hebben de productie, die op weg is naar een piek in mei, weer opgeschroefd.

Italië melkt goed door
Ook de Italiaanse melkveehouders melken goed door en blijven (na het verdwijnen van het melkquotum) gestaag doorgroeien. In maart komt de melkaanvoer uit op een recordhoogte voor die maand: 1.099.520 ton. Het is een toename van bijna 1,5% in vergelijking tot maart 2018. Vorig jaar beleefde de Italiaanse melkproductie de piek in april, al is dat lang niet alle jaren het geval. 

Frankrijk blijft achter
Frankrijk volgt de lijn van de Nederlandse melkveehouders en melkt nu al enkele maanden onder het niveau van afgelopen jaar. De achterstand op maart 2018 is echter wel een stuk kleiner dan in februari en januari het geval was. De Franse melkveehouders zijn dus aan een inhaalrace begonnen. In maart kwam de productie op iets meer dan 2,2 miljoen ton uit, wat 0,8% lager is dan in dezelfde maand in 2018.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden