Shutterstock

Inside Melk

Dit doen grote voorraden met boterprijs

25 Mei 2019 - Wouter Baan

Als gevolg van de voorraden bouwt de druk op de boterprijs zich op. Daarnaast ontbreekt het aan exportvraag en zijn de boterprijzen op de wereldmarkt minimaal concurrerend. Als gevolg van de dalende boterprijzen staan ook de roomprijzen wat onder druk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het positieve nieuws is dat de kaasprijzen in mei zijn begonnen aan een opmars, al volgde medio mei wel een correctie op de rappe prijsstijging van de weken daarvoor. De vooruitzichten voor komende maanden zijn goed. De kaasvoorraden zijn namelijk krap, terwijl op deze prijsniveaus prima exportmogelijkheden zijn op de wereldmarkt. 

De prijzen voor volle melkpoeder en magere melkpoeder zijn flink hoger dan vorig jaar. De verwachting is dat de prijzen van magere melkpoeder verder gaan aantrekken als de vraag op wereldmarkt goed blijft. De afzet van magere melkpoeder buiten de Europese Unie lag in het eerste kwartaal van dit jaar 35% hoger. 

Gemengd beeld
De plussen en minnen tussen melkvet en melkeiwit strepen elkaar weg, waardoor de zuivelmarkt geen zicht geeft op hogere uitbetalingsprijzen. Wel leggen de hogere kaasprijzen een bodem onder de melkprijs. 

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Melk & Voer Pro, waarin ook aandacht is voor de voermarkt, rentemarkt en mestmarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden