Shutterstock

Inside Voer

Zorgt regen voor reuring op voermarkt?

11 Juni 2019 - Kimberly Bakker

Diverse fouragehandelaren laten weten dat veehouders al een tijd niet verlegen zitten om ruwvoer, waardoor het nog steeds rustig is in de voerhandel. Heeft de neerslag van de afgelopen dagen voor meer reuring kunnen zorgen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De neerslag van vorige week en afgelopen weekend heeft ervoor gezorgd dat de groei van het gras verder doorzet, waardoor de verwachting is dat er binnenkort weer ingekuild kan worden. Dat maakt tevens dat het voor nu geen storm loopt bij fouragehandelaren. Een deel van de veehouders verwacht immers op termijn weer vers gras te kunnen voeren.

Stabiele prijsniveaus
Dat er weinig handel is, is tevens terug te zien in de prijzen. Deze blijven namelijk staan op de huidige prijsniveaus. Dat betekent dat de prijs van stro (zowel gerste- als tarwestro) deze week weer uitkomt €132,50 per ton franco boerderij. De prijs van weidehooi blijft deze week stabiel op €210 per ton franco boerderij. Snijmaïs noteert nog altijd €67 per ton franco boerderij.

De prijs van bierbostel liet vorige week nog een daling zien naar €2,15 per procent droge stof, maar blijft nu op dat niveau staan. Overigens ligt deze prijs in het noorden en midden van het land wel iets hoger, wegens de transportkosten. De prijs voor Engels raaigras blijft staan op €150 per ton franco boerderij en kuilgras noteert €50 per ton franco boerderij.

Wachten op nieuwe oogst
Voor wat betreft roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd is het wachten voor veehouders op de nieuwe oogst. Deze producten worden omschreven als 'uitverkocht'. Overigens geldt dit niet alleen voor deze producten, want de meeste handelaren geven aan pas weer reuring op de voermarkt te verwachten wanneer de nieuwe oogsten zich aandienen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden