Shutterstock

Inside Melk

DOC Kaas roert over juli niet in melkprijs

1 Juli 2019 - Eric de Lijster

Het kaasconcern uit Hoogeveen, en onderdeel van het Duitse DMK, ziet het verschil met de melkprijs van 2018 oplopen. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde scoort DOC Kaas beduidend hoger.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bovenstaande valt op te maken uit de melkprijsvergelijking van Boerenbusiness. DOC Kaas heeft bekendgemaakt de prijzen voor vet en eiwit gelijk te houden aan mei en juni. Dit betekent over juli een prijs van €4,136 per kilo voor zowel vet en eiwit. In die vergelijking resulteert dit bij een jaarleverantie van 800.000 kilo in een melkprijs van €32,50 per 100 kilo melk (bij 4,41% vet en 3,47% eiwit, exclusief btw).

DOC Kaas brengt daarbij stabiliteit in de melkprijs in een periode waarin bijvoorbeeld de DCA-noteringen voor foliekaas nogal fluctueerden. Ten opzichte van FrieslandCampina moet DOC Kaas wel een veer laten in de uitbetaling. Bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo komt de melkprijs van DOC Kaas over juli uit op €32,71 per 100 kilo.

Basisprijs
Om de melkprijzen van de verschillende zuivelverwerkers goed te kunnen vergelijken, hanteert Boerenbusiness een basisprijs. Zelf presenteert DOC Kaas in juli een melkprijs van €35,05 per 100 kilo, waarin alle inhoudingen en toeslagen zijn verwerkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden