Shutterstock

Inside Melk

Cono Kaasmakers schaaft iets van melkprijs af

3 Juli 2019 - Eric de Lijster

Cono Kaasmakers heeft de melkprijs over de maand juni iets naar beneden bijgesteld, ten opzichte van 1 maand eerder. De kaasmaker uit Westbeemster wisselt in de Boerenbusiness-melkprijsvergelijking weer stuivertje met FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cono heeft de waarde van zowel vet als eiwit over juni iets verlaagd. De vetprijs voor de aangesloten leden daalt met tot €3,02 per kilo. Dit is bij Cono de laagste vetwaarde sinds het najaar van 2016. De prijs voor eiwit daalt miniem met 0,1% (oftewel €0,01) tot €7,04 per kilo. De laatste keer dat de coöperatie onder dit niveau uitbetaalde, was eind vorig jaar.

De melkprijs van Cono komt over juni uit op €34,05 per 100 kilo melk (bij 4,41% vet, 3,47% eiwit en een jaarleverantie van 800.000 kilo). Het gaat om een daling van 2% ten opzichte van mei (€34,79 per 100 kilo). De laatste keer dat Cono onder deze prijs uitbetaalde, was eind 2016. Overigens zat de kaasmaker in het voorjaar van 2018 wel vlakbij het huidige niveau.

Melkprijsvergelijking
In de melkprijsvergelijking van Boerenbusiness lossen Cono Kaasmakers en FrieslandCampina elkaar de laatste maanden af als uitbetaler van de hoogste melkprijs in onze vergelijking. Over juni van dit jaar moet Cono nu weer de eer aan FrieslandCampina laten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden