Agrifoto

Inside Melk

DCA-fosfaatnotering terug op oude niveau

3 Juli 2019 - Eric de Lijster

De DCA-notering fosfaatrechten is, na een opleving van circa 2 weken, weer terug op het oude niveau. Door het verhogen van het afromingspercentage (naar 20%) is de markt uitgedaagd, maar zowel kopers als verkopers tellen nu hun knopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na het verhogen van de afroming op verhandelde fosfaatrechten trok de DCA-notering fosfaatrechten in week 25 een spurt omhoog naar €170 per recht. Dat is een plus van €10 ten opzichte van 1 week eerder. Echter, in de 2 weken die volgden, werd deze opleving al volledig teniet gedaan. De DCA-notering fosfaatrechten komt voor deze week 27 uit op €160 per recht, wat €4 lager is dan de week daarvoor.

De fosfaatprijs bevindt zich hierdoor weer op hetzelfde prijsniveau als de weken voor de verhoging van het afromingspercentage. Op de markt voor fosfaatrechten is het overigens bijzonder stil, met weinig transacties. Veel noodzakelijke handel is in de weken voor het verhogen van de afroming gedaan. Nu dit eenmaal een feit is, wachten zowel kopers als verkopers af in welke richting de prijs zich beweegt.

Weinig actie ondernomen
Het is niet zo dat er weinig vraag of aanbod is. Zowel de kopers als de verkopers hebben zich deze week op de markt gemeld. Vooralsnog wordt echter om de notering van €160 heen gedraaid, zonder dat daadwerkelijk actie wordt ondernomen. De noodzaak om te handelen is in deze periode bij beide partijen ook niet groot. De markt aftasten lijkt daarom de komende weken het devies.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden