Mazoon Dairy

Nieuws Project in Oman

Mega melkveehouderij gaat voor miljoen liter per dag

11 Juli 2019 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

In Oman wordt een mega melkveebedrijf met een capaciteit van uiteindelijk 25.000 koeien. Het zuivelproject in het Arabische land wordt beheerd door Mazoon Dairy Company. Binnen 10 jaar moet het bedrijf dagelijks 1 miljoen liter melk produceren.

Dit meldt de Times of Oman. Mazoon Dairy is een geïntegreerd zuivelproject. Naast een stevig uit de kluiten gewassen melkveebedrijf komt er onder meer ook een zuivelfabriek, een verkoop- en logistiek centrum, een biogasinstallatie en een akker met zonnepanelen. Met het project wil Oman een eigen zuivelproductie opstarten, om zo de afhankelijkheid van het importeren te verminderen.

Inmiddels bevolken meer dan 4.000 melkkoeien het melkveebedrijf, voornamelijk import uit Australië. De melk wordt nu nog afgezet op locale markten of aan andere verwerkers, maar het plan is dat Mazoon als bedrijf in zijn geheel binnen drie maanden operationeel wordt. Het idee is dat daarbij de melkveestapel en dus ook de melkproductie stapsgewijs wordt uitgebreid. In 2026 streeft het bedrijf er naar om jaarlijks 200 miljoen liter melk te produceren en rond 2030 moet de 365 miljoen liter (oftewel 1 miljoen liter per dag) zijn gehaald.

In de eigen zuivelfabriek wordt dan consumentenzuivel geproduceerd als drinkmelk, yoghurt, room, kaas en ijs. Het streven van Oman voor de lange termijn is om niet meer een importeur, maar een netto exporteur van zuivel te worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Laurens Messing 11 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883220/mega-melkveehouderij-gaat-voor-miljoen-liter-per-dag]Mega melkveehouderij gaat voor miljoen liter per dag[/url]
Klinkt als een potentiele klant voor dieren en toebehoren. De haalbaarheid is een ander verhaal. Winstgevend zal het nooit worden vanwege de hoge produktiekosten. Maar politiek gezien is het waarschijnlijk goed te verkopen. In Oman.
Hendrik 12 Juli 2019
Gaan deze dieren zandkoekjes eten?
Oman klinkt niet echt als een gras en maïs rijk land.
Abonnee
Hendriks 13 Juli 2019
belachelijk, snap niet dat je daarover wilt schrijven heeft niks met boeren te maken is industrie.
Abonnee
Kjol 13 Juli 2019
Volgens mij gaat naar soortgelijke buitenlandse projecten ook Nederlandse ontwikkelingssubsidie.
Deze ontwikkelingen zie je nu steeds meer over de hele wereld vorm krijgen, ben er op zich niet op tegen, echter is het met 2 maten meten wel een doorn in het oog zeker als deze producten ook nog eens geïmporteerd gaan worden.
Piet 13 Juli 2019
Boeren of industrie, wat is het verschil? Heb voor beide respect. Boeren moete zich niet buiten naar binnen de maatschappij plaatsen.
Jan 13 Juli 2019
hier bij ons zit ook een hele grote melk veehouder met 1000 koeien
Cagri 14 Juli 2019
En wat met de drinkwatervoorziening voor zoveel dieren? Niet echt veel regenval daar. En hier in de Benelux maar kappen op de milieubelasting door de landbouw!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden