Agrifoto

Inside Voer

Melkveehouder informeert weer naar stro en hooi

16 Juli 2019 - Anne Jan Doorn

De ruwvoermarkt was lange tijd niet spectaculair te noemen, maar daar is nu verandering in gekomen. Er komt namelijk meer vraag vanuit melkveehouders. Tegelijkertijd is er ook nieuw aanbod nu oogst is begonnen.  

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De toenemende vraag komt door de droogte. Hoewel er afgelopen week op verschillende plekken regen is gevallen, drogen de voorraden bij melkveehouders op. Verschillenden missen al een grassnede. Ook speelt mee dat het bijvoorbeeld in Frankrijk, Oost-Duitsland, en Zuid-Spanje droog is, waardoor er een kleiner aanbod is van onder andere stro.

Nieuw aanbod stro
De prijs voor gerst- en tarwestro is iets gezakt nu het aanbod op gang komt. De prijs ligt ongeveer €15 tot €25 lager dan de prijs voor oude oogst en komt uit op €110 per ton, franco boerderij. De afzet van de nieuwe stro loopt goed. Sommige handelaren verwachten dat de stroprijs nog iets omhoog komt, ook vanwege het kleinere aanbod vanuit het buitenland.

Behalve stro komt er ook weer roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd vanuit onder andere Denemarken op de markt. Deze prijs begint rond de €130 per ton, franco boerderij. Deze prijs wordt ook betaald voor Engels raaigras, die deze week wat is gedaald. 

Meer handel in weidehooi
Ook de handel in weidehooi komt beter op gang. Zeker het fijnere weidehooi wordt goed verkocht. De prijs daalt iets naar €155 per ton, vanwege een oplopend aanbod. Wel de verwachting dat de prijs weer iets gaat oplopen in de komende weken. Dit omdat de weidehooi nu afland geleverd wordt, en als akkerbouwers het eerst moeten opslaan in de schuur sturen ze daarna aan een wat hogere prijs.

Kwalitatief goede snijmaïs is schaars, maar product met weinig zetmeel is er voldoende. De vraag loopt op bij een gelijkblijvende prijs van circa €67 per ton. De prijs voor bierbostel daalt al geruime tijd, maar daarin is nu verandering in gekomen. De prijzen zijn met €0,20 gestegen tot €2,20 procent droge stof. 

Bekijk alle mutaties en noteringen hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden