Agrifoto

Inside Voer

Eerste Franse snijmaïs half augustus al van het land

30 Juli 2019 - Kimberly Bakker

Volgens Arvalis kan de eerste snijmaïs in Frankrijk al voor 20 augustus geoogst worden. Het bureau laat daarnaast weten dat de start van de snijmaïsoogst door de hitte en droogte in de meeste gebieden met 5 tot 7 dagen vervroegd is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Onder normale omstandigheden is het doel om te starten met inkuilen wanneer het niveau van 32% à 33% droge stof is bereikt. Echter, door de droogte en hitte van de afgelopen weken is er volgens Arvalis een grote kans dat dit niveau eerder bereikt wordt. Dat zorgt er onder andere voor dat de start van de snijmaïsoogst in het noordoosten van Frankrijk, in de regio Lotharingen en een deel van Champagne-Ardenne, met 5 dagen is vervroegd.

De verwachting van Arvalis is dat in deze gebieden al voor 20 augustus met de oogst van snijmaïs begonnen kan worden, terwijl in de schatting van half juli nog uitgegaan werd van een start na 25 augustus. Ook in de regio 'Pays de la Loire' is de oogst vervroegd. Arvalis verwacht dat in dit gebied tussen 21 en 25 augustus begonnen kan worden.

Laatste maïs uit Bretagne
Het onderzoeksbureau voorziet daarnaast dat in Nord-Pas-de-Calais zelfs 1 week eerder begonnen kan worden. Volgens Arvalis kan daar namelijk tussen 31 augustus en 4 september begonnen worden met de oogst van snijmaïs, terwijl in de eerste schatting nog uitgegaan werd van een start tussen 10 september en 14 september.

De laatste snijmaïs wordt naar verwachting in de gebieden Bretagne en Normandië geoogst, want volgens Arvalis kan daar pas na 20 september begonnen worden. Voor deze 2 gebieden is de voorspelling vrijwel niet aangepast. Het instituut zal begin augustus een laatste voorspelling publiceren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden